Avantaje si dezavantaje intre phpBB si vBulletin
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Avantaje si dezavantaje intre phpBB si vBulletin
Cred k cei mai experimentati dintre cei prezenti aici pe forum ... au auzit de "concurentul" phpBB-ului ... este vorba despre vBulletin. Multi zic k e mai bun unul altii zic k e mai bun celalalt.
Eu va intreb pe voi acum.. ce parere aveti despre aceasta "confruntare".
Eu va intreb pe voi acum.. ce parere aveti despre aceasta "confruntare".
- BuGsY
- Fost coleg
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
vBulletin vine în forma standard cu mai multe facilităţi. La phpBB poţi să adaugi MODificari, realizând aceleaşi facilităţi pentru utilizatori, radicand pe alocuri ştafeta.
Cel mai mare dezavantaj pentru vBulletin reprezintă faptul că e pe bani aproximativ 120$ pe an sau 180$ pe viată (parcă acestea erau preţurile), în schimb phpBB este open source.
Cei care dezvoltă vBulletinul sunt plătiţi pentru acest lucru, în schimb cei de la phpBB desfăşoară această activitate în măsura timpului liber.
Odată cu lansarea versiunii phpBB 2.2 numarul de funcţionalităţi a scriptului va creşte considerabil
viewtopic.php?t=1298
Cel mai mare dezavantaj pentru vBulletin reprezintă faptul că e pe bani aproximativ 120$ pe an sau 180$ pe viată (parcă acestea erau preţurile), în schimb phpBB este open source.
Cei care dezvoltă vBulletinul sunt plătiţi pentru acest lucru, în schimb cei de la phpBB desfăşoară această activitate în măsura timpului liber.
Odată cu lansarea versiunii phpBB 2.2 numarul de funcţionalităţi a scriptului va creşte considerabil
viewtopic.php?t=1298
Da asta ziceam si eu, cel mai mare dezavantaj este k acela costa (in caz ca vrei sa fii in legalitate).
Dar am observat un lucru. La casele mari nu se foloseste phpBB ci Bulletin.
Nu vorbesc neaparat de Romania, desi si aici cunosc cateva "case mari" care dolosesc Bulletin care a ajuns si el de curand la versiunea 3.0.2 sau ceva de genul asta, care este destul de interesant. Am luat si eu cateva idei de la el, pentru forumul meu (phpBB desigur).
Dar am observat un lucru. La casele mari nu se foloseste phpBB ci Bulletin.
Nu vorbesc neaparat de Romania, desi si aici cunosc cateva "case mari" care dolosesc Bulletin care a ajuns si el de curand la versiunea 3.0.2 sau ceva de genul asta, care este destul de interesant. Am luat si eu cateva idei de la el, pentru forumul meu (phpBB desigur).
- immanuel
- Utilizator înregistrat
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
sincer, m-am uitat (destul de) bine la acest vBulletin si nu vad mari diferente functionale si nici chiar de look fata de phpBB...
cum am mai spus pe un forum de linux odata, toata povestea cu open source si licenta platita e o chestiune de securitate la urma urmei. pentru ca, imho, orice fisier/program Open Source este in 99% din cazuri preluat si folosit, fara prea multe intrebari (cine l-a facut? cine controleaza? cine raspunde?) de utilizatori finali. ceilalti 1% sunt developeri si rau-intentionati. adica cei care se pricep intr-adevar sa citeasca codul sursa si sa il modifice apoi.
eu, unul din cei 99%, nu am nici o garantie ca nu exista acolo undeva un flaw pus INTENTIONAT de dezvoltatorii programului (care-s aia?!?). daca serverul/reteaua unde folosesc programul nu necesita cine stie ce security si nu exista informatii prea sensibile pe acolo, e ok. dar daca securitatea e o prioritate, prefer sa dau 130$ pe un program care stiu de unde vine si cel putin sa stiu pe cine trag de guler daca apar probleme...
quod erat demonstrandum: <a href="viewtopic.php?t=1419">ghici pe cine da vina adminul
</a>
cum am mai spus pe un forum de linux odata, toata povestea cu open source si licenta platita e o chestiune de securitate la urma urmei. pentru ca, imho, orice fisier/program Open Source este in 99% din cazuri preluat si folosit, fara prea multe intrebari (cine l-a facut? cine controleaza? cine raspunde?) de utilizatori finali. ceilalti 1% sunt developeri si rau-intentionati. adica cei care se pricep intr-adevar sa citeasca codul sursa si sa il modifice apoi.
eu, unul din cei 99%, nu am nici o garantie ca nu exista acolo undeva un flaw pus INTENTIONAT de dezvoltatorii programului (care-s aia?!?). daca serverul/reteaua unde folosesc programul nu necesita cine stie ce security si nu exista informatii prea sensibile pe acolo, e ok. dar daca securitatea e o prioritate, prefer sa dau 130$ pe un program care stiu de unde vine si cel putin sa stiu pe cine trag de guler daca apar probleme...
quod erat demonstrandum: <a href="viewtopic.php?t=1419">ghici pe cine da vina adminul

vB, IPB sau phpBB?
salut
imi puteti spune care sint avantajele sau dezavantajele utilizarii phpBB?
pt vBulletin as plati licenta 120euro.
mi s-a spus ca ar fi cea mai solida versiune de forum.
ce parere aveti?
phpBB est gratuit si asta ti-ar lasa de gindit? de ce sa fie gratuit?
daca este la fel de avantajos ca vB atunci nu mai merita sa cheltuiesc 120 euro.
[edit="BuGsY"]Subiect lipit cu un altul care dezbate aceeaşi problemă.[/edit]
imi puteti spune care sint avantajele sau dezavantajele utilizarii phpBB?
pt vBulletin as plati licenta 120euro.
mi s-a spus ca ar fi cea mai solida versiune de forum.
ce parere aveti?
phpBB est gratuit si asta ti-ar lasa de gindit? de ce sa fie gratuit?

daca este la fel de avantajos ca vB atunci nu mai merita sa cheltuiesc 120 euro.
[edit="BuGsY"]Subiect lipit cu un altul care dezbate aceeaşi problemă.[/edit]
mersi de info
cel putin vad ca pe acest forum gasesc o baza de date solida in romana, mai usor si mai rapid de inteles. s-ar putea sa ma razgindesc si sa accept phpBB. daca nu o sa am probleme voi pastra versiunea