actualizare forum cu DB veche

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
immanuel
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

actualizare forum cu DB veche

Mesaj de immanuel »

incerc sa actualizez de la 2.0.6 la 2.0.8.
pe noul forum vreau sa mai instalez niste mod-uri si sa lucrez un pic la tema (poste sa fac una noua :lol: ) inainte sa il "dau pe piata".

m-am apucat sa fac asa: am creat un folder nou: forum2 si o baza de date temporara forum2. am instalat acolo 2.0.8. apoi am modificat in config.php calea catre baza de date din forum2 in forum (cea veche). totul pare sa functioneze OK, forumul nou ia tot ce e in baza de date veche, numai ca in config.php zice ca sa nu modific nimic acolo.

e in regula ce am facut eu?

ah, si cand modific calea catre baza de date im apare jos "phpBB version 2.0.6", cred ca asta o ia din baza de date veche, right?
Vizitator

Re: actualizare forum cu DB veche

Mesaj de Vizitator »

immanuel scrie:ah, si cand modific calea catre baza de date im apare jos "phpBB version 2.0.6", cred ca asta o ia din baza de date veche, right?
RIGHT! ;)

Pai tu ai facut bine ce ai facut... daca ei zic sa nu modifici ce scrie acolo, zic aia doar spre binele tau sa nu faci vreo greseala sa strici ce ai muncit pana acum . Asta e tot.
BuGsY
Fost coleg

Mesaj de BuGsY »

Pentru actualizarea bazei de date va trebui să rulezi PhpBB 2.0.8 Patch File Only (arhivă .zip)
immanuel
Utilizator înregistrat

Mesaj de immanuel »

merci Bugsy

in cazul meu: 2.0.8 cu vreo 10 MOD-uri instalate, plus modificarea look-ului, patch-ul pentru 2.0.9 ar trebui sa mearga, sau o sa imi dea peste cap totul?

oricum o sa fac bkp la baza de date si la fisiere, dar sa stiu la ce ma pot astepta...
Vizitator

Mesaj de Vizitator »

sau daca te tine timpul si chiar vrei sa faci un lucru bun si corect.. fara a strica prea tare... poti incerca manual updatul ...

Intra aici si ai sa vezi cum sa faci... iti alegi versiunea si gata

http://www.phpbb.com/phpBB/catdb.php?cat=48
immanuel
Utilizator înregistrat

Mesaj de immanuel »

oki 10x

dar...
php_2.0.8_to_2.0.9.txt scrie: ## After you have finished this tutorial, you have to upload the update_to_208.php file (found within every phpBB Package), execute it and then delete it from your webspace.
asta nu inteleg... am modificat toate fisierele cum zice acolo. acuma trebuie sa rulez update_to_208.php? (care de fapt e cu 209 la coada presupun...)
sau gata, numai atata tre' sa fac, modificarea in cod?
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Da , ruleaza fisierul de update gasit in arhiva.
Vizitator

Mesaj de Vizitator »

AAa.. si nu uita .. cand rulezi fisierul ala de update.. sa il pui intr-un folder INSTALL altfel nu merge... cel putin mie nu mi-a mers.
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Merge direct din radacina forumului...
eBE
Utilizator înregistrat

Mesaj de eBE »

Anul trecut am facut un forum in care am bagat cateva MOD-uri pe care oricum in acest moment sunt dezactivate . ( ex. attachment MOD ) , acum vreau sa actualizez forumul la versiune curenta si sa renunt la toate MOD-urile instalate .

Problema este binenteles ca nu mai stiu ce fisiere am modificat si ce MOD-uri am instalat asa ca solutia cea mai buna ( dupa capul meu ) a fost sa instalez ultima versiune de phpbb in alt host si sa iau baza de date de la forumul vechi pentru a actualiza cu ea noul forum.

Toate bune si frumoase , am instalat ultima versiune de phpbb pe alt host , am facut BACK-UP la baza de date a forumului curent si am dat restore ( upload ) pe forumul nou . La sfarsit primesc mesaj ca toata operatiunea a fost cu succes dar in momentul cand am apasat primul link apar mesaje de genul :

phpBB : Critical Error

Error creating new session

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'session_admin' in 'field list'

INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('72fa50a2c0cb2a00111d6745a3bd6ac1', -1, 1116172072, 1116172072, '55cce021', 0, 0, 0)

Line : 172
File : sessions.php
Are cineva alta solutie ? vreau sa pastrez baza de date actuala pe un phpbb curat fara toate modificarile facute de mine in trecut .

Precizez ca versiunea forumului vechi este 2.0.8 si noul forum instalat este 2.0.15
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”