11 intrebari pentru viitor !

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 2.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Închis
de proba
Nou venit

11 intrebari pentru viitor !

Mesaj de de proba »

Salutari,
Daca nu va deranjez prea tare, as vrea sa creez un forum cu ajutorul phpBB pe noul meu site, si as avea cateva intrebari:
Exemplu:
1. vreau sa creez 2 forumuri: "muzica" si "sport"
2. ranguri: 0-99 postari = nou venit, 100-199 = membru junior, 200-300 = membru senior, 300>up = moderator
intrebari:
1. pot pune moderator intr-un forum, un utilizator care are doar 100 postari, chiar daca setarile pentru moderator sunt la 300>up ?
2. in momentul in care numesc un "nou venit" (0-99 postari) ca moderator, imaginea asociata, si titlul (de sub nume), se schimba automat in cele de moderator ?
3. daca numesc un moderator pe forumul "muzica", el poate sa fie moderator si pe forumul "sport", chiar daca eu nu i-am dat voie ? Daca el are titlul de moderator in forumul "muzica", in momentul in care posteaza pe "sport", la titlu ii apare tot moderator, sau "nou venit" ? Ce sunt rangurile speciale ? Care e diferenta dintre acestea si cele normale ?
4. anunturi ! pot sa setez anumite optiuni, astfel incat:
a) la anumite anunturi sa se poata raspunde (utilizatorii pot posta mesaje)
b) la anumite anunturi sa nu se poata raspunde (utilizatorii nu pot posta mesaje)
Pot crea un "anunt-sondaj", adica un anunt care sa fie si sondaj? Daca da, pot seta optiunile ca in cazul unui anunt-sondaj, utilizatorii doar sa voteze, fara sa posteze mesaje ?
5. eu ca administrator, pot sa postez un subiect important, adica la fel ca si un anunt, dar sa nu scrie "ANUNT:Ce mai faceti ?" ci sa scrie "IMPORTANT:Ce mai faceti ?", si la fel sa fie trecut in prima pagina a forumului, sus !
6. Care e faza cu "lipicioasele" ? Pana la urma, nu sunt exact ca si anunturile ? Eu exact asta am observat !
7. Pot sa banez pe cineva, pe forumul "muzica", dar sa poata posta pe forumul "sport" ? Sau banarea este posibila, doar la nivelul intregului forum ? Se poate face banare pe o anumita perioada si programul sa ridice banul automat sau doar definitiv sau eu sa ridic banul manual ?
8. la chestionarul de inscriere, pot trece campul "locatie" ca si camp obligatoriu, adica sa-i pun steluta ? Pot sa modific denumirile campurilor exemplu: in loc de "locatie" sa scriu "Locatie (tara,oras)" ?
9. phpBB permite crearea de noi campuri la inscriere, gen data nasterii, sex etc, sau acestea exista deja ?
10. Pot crea mai multe categorii de avatari ? Pot sa pun ca imagini asociate rangului (membru junior, senior etc), imagini create de mine, sau se pot folosi doar cele gata facute de program, stelute, bile etc ?
11. cum pot face ca sus, la adresa din forum sa apara si titlul subiectului ? Exemplu: in loc de Pagina de start a forumului Romanian phpBB online community -> Cum pot să...? sa apara Pagina de start a forumului Romanian phpBB online community -> Cum pot să...? -> 11 intrebari pentru viitor !
Astept raspunsurile voastre ! ThanX !
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

raspunsuri

Mesaj de bogdan »

de proba scrie:Daca nu va deranjez prea tare, as vrea sa creez un forum cu ajutorul phpBB pe noul meu site, si as avea cateva intrebari:
Nu ne deranjezi :wink:

-------------------------
de proba scrie: 1. pot pune moderator intr-un forum, un utilizator care are doar 100 postari, chiar daca setarile pentru moderator sunt la 300>up ?
Poti sa pui moderator orice utilizator (chiar daca are 0 postari ...). Numarul de postari pentru moderator este orientativ si rangul (ca si text/imagine) va aparea asociat automat utilizatorului doar cand ajunge la nr. de postari specificat (in cazul tau peste 300) in cazul in care nu il setezi ca rang special (Panoul Administratorului->Administrare utilizatori->Ranguri->Moderator->Seteaza ca rang special->Da). In cazul in care il setezi ca si rang special si specifici ca utilizatorul este moderator (Panoul Administratorului->Administrare utilizatori->Management->Titlul rangului->Moderator), atunci utilizatorului ii va fi asociat acest rang (ca si text/imagine) indiferent de numarul curent de postari. Poti sa specifici un moderator pe un forum - (Panoul Administratorului->Administrare utilizatori->Permisiuni - fara ca sa aiba rangul de moderator asociat (indiferent ca acest rang este special sau nu)
de proba scrie: 2. in momentul in care numesc un "nou venit" (0-99 postari) ca moderator, imaginea asociata, si titlul (de sub nume), se schimba automat in cele de moderator ?
Imaginea asociata/Avatar-ul nu se schimba si este aleasa de catre utilizator. Cred ca te referi la imaginea asociata rangului. Raspunsul este: daca setezi un utilizator ca si moderator si acest rang este special atunci se va actualiza rangul utilizatorului ca fiind "moderator".
de proba scrie: 3. daca numesc un moderator pe forumul "muzica", el poate sa fie moderator si pe forumul "sport", chiar daca eu nu i-am dat voie ? Daca el are titlul de moderator in forumul "muzica", in momentul in care posteaza pe "sport", la titlu ii apare tot moderator, sau "nou venit" ? Ce sunt rangurile speciale ? Care e diferenta dintre acestea si cele normale ?
Aici sunt mai multe intrebari... Rangurile speciale poti sa le asociezi tu (si administrator al forumului) unui utilizator. Altfel - daca este rang normal - cand utilizatorul va ajunge la numarul de postari va avea titlul de membru junior (in cazul tau 100) sau moderator (in cazul tau 300). Un utilizator poate fi moderator pe unul sau mai multe forumuri fara a avea asociat rangul de moderator.
de proba scrie: 4. anunturi ! pot sa setez anumite optiuni, astfel incat:
a) la anumite anunturi sa se poata raspunde (utilizatorii pot posta mesaje)
b) la anumite anunturi sa nu se poata raspunde (utilizatorii nu pot posta mesaje)
Pot crea un "anunt-sondaj", adica un anunt care sa fie si sondaj? Daca da, pot seta optiunile ca in cazul unui anunt-sondaj, utilizatorii doar sa voteze, fara sa posteze mesaje ?
La prima intrebare raspunsul este: Da. In cazul b) administrator/moderator fiind inchizi subiectul si astfel utilizatorii nu pot decat sa citeasca anuntul fara a putea scrie in acesta. Raspunsul la a 2-a intrebare este: Da, poti crea un anunt-sondaj. Raspunsul la a 3-a intrebare este: Da, cu conditia sa faci acest lucru intr-un forum separat pe care sa setezi ca utilizatorii normali sa poata doar vota fara sa poate scrie in acesta Panoul Administratorului->Administrare forumuri->Permisiuni.
de proba scrie: 5. eu ca administrator, pot sa postez un subiect important, adica la fel ca si un anunt, dar sa nu scrie "ANUNT:Ce mai faceti ?" ci sa scrie "IMPORTANT:Ce mai faceti ?", si la fel sa fie trecut in prima pagina a forumului, sus !
Se poate scrie doar: un mesaj, un anunt, un anunt lipicios. Daca vrei ca in loc de ANUNT sa scrie LIPICIOS trebuie sa modifici fisierele de limba romana... nu iti recomand ca in cazul in care vei actualiza aceste fisiere va trebui sa refaci aceste modificari.
de proba scrie: 6. Care e faza cu "lipicioasele" ? Pana la urma, nu sunt exact ca si anunturile ? Eu exact asta am observat !
Anuntul lipicios/Sticky seamana cu anuntul normal doar ca are prioritatea mai mica (apare in forum dupa anunturile normale - ca si ordine). Dar tu poti sa setezi intr-un forum (Panoul Administratorului->Administrare forumuri->Permisiuni) ca moderatorii sa poata scrie doar "anunturi lipicioase" si administratorul sa fie singurul care sa poata scrie "anunturi normale".
de proba scrie: 7. Pot sa banez pe cineva, pe forumul "muzica", dar sa poata posta pe forumul "sport" ? Sau banarea este posibila, doar la nivelul intregului forum ? Se poate face banare pe o anumita perioada si programul sa ridice banul automat sau doar definitiv sau eu sa ridic banul manual ?
Banarea este posibila la nivelul intregului forum; aceasta se efectueaza manual de catre administratorul forumului. Eventual poti sa restrictionezi pe un forum sa scrie/sa citeasca doar utilizatorii inregistrati, moderatorii sau adminstratorii (e si asta un fel de banare...)
de proba scrie: 8. la chestionarul de inscriere, pot trece campul "locatie" ca si camp obligatoriu, adica sa-i pun steluta ? Pot sa modific denumirile campurilor exemplu: in loc de "locatie" sa scriu "Locatie (tara,oras)" ?
Poti dar trebuie sa faci modificari in cod sau sa gasesti un MOD care sa faca asa ceva. Pentru redenumirea campurilor trebuie sa faci modificari in fisierele de limba romana. Dezavataj in ambele cazuri: in cazul upgrade-ului de forum trebuie sa refaci modificarile.
de proba scrie: 9. phpBB permite crearea de noi campuri la inscriere, gen data nasterii, sex etc, sau acestea exista deja ?
Trebuie sa faci modificari in cod sau sa gasesti un MOD care sa faca asa ceva. Forumul are doar cateva campuri predefinite.
de proba scrie: 10. Pot crea mai multe categorii de avatari ? Pot sa pun ca imagini asociate rangului (membru junior, senior etc), imagini create de mine, sau se pot folosi doar cele gata facute de program, stelute, bile etc ?
Poti crea categorii de avatar-uri. Faci un director in directorul asociat acestor imagini images/avatars/gallery pentru fiecare categorie. Raspunsul la a doua intrebare: depinde de adminstratorul forumului - veziPanoul Administratorului->Administrare generala->Configurare generala ->Configurari pentru imagini asociate (Avatar). Astfel poti:
- permite folosirea galeriei de imagini asociate
- permite imagini asociate la distanta (imaginile asociate sunt specificate cu o legatura la alt site web)
- permite incarcarea imaginii asociate
de proba scrie: 11. cum pot face ca sus, la adresa din forum sa apara si titlul subiectului ? Exemplu: in loc de Pagina de start a forumului Romanian phpBB online community -> Cum pot să...? sa apara Pagina de start a forumului Romanian phpBB online community -> Cum pot să...? -> 11 intrebari pentru viitor !
Eventual sa faci modificari in cod dar cred ca te complici....

:idea: Sfat: Daca mai ai nelamuriri, scrie-ne dar mai intai consulta si ghidul de administrare phpBB (in engleza)
Închis

Înapoi la “2.0.x Cum pot să...?”