Instalarea unui MOD pe alte teme

Discuţii legate de instalarea şi funcţionarea unor MODificări vechi sau noi ale forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
1960
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.8
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Neexperimentat
Nivel php: Neexperimentat

Instalarea unui MOD pe alte teme

Mesaj de 1960 »

Am căutat prin forum, dar nu am găsit ceva concret, clar, din care să înţeleagă tot "omul"
Să presupunem că am instalat Advanced BBCode Box.
Toate bune, dar, nu se afişează decât pe prosilver, ca de obicei.
Doresc să îl fac vizibil şi în alte câteva teme, cum ar fi : Aero Blue, Chronicles, CA Vintage, eTech, x-iPhone.
Pe unde trebuie să îmi bag nasul ca să poată fi utilizabil acest MOD şi cu aceste teme ?
Ce fişiere ar trebui modificate, şi ce anume din fişierele de MOD, se adaugă în celelalte teme ?
Ar fi binevenit un tutorial făcut cu cap, amănunţit, cred că mulţi ar dori să poată utiliza modurile instalate pe toate temele ce sunt active în forumurile personale.

Atenţie !!!
Discuţia de mai sus se presupune a fi despre ultimele versiuni atât pentru MOD-urile în cauză, cât şi pentru phpbb, nu discutăm despre phpbb3.0.1, sau 2.0.0. şi MOD cu versiunea din 2008 :)
Vă rog, nu mai daţi linkuri din forumurile străine. Fiind suport în română, bănuiesc că ar trebui să ni se răspundă doar în română. Mulţumesc.
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Re: Instalarea unui MOD pe alte teme

Mesaj de bogdan »

Cum l-ai instalat? Manual sau cu AutoMOD? Daca e a 2-a varianta se pare ca sunt ceva probleme si trebuie sa aplici manual anumite modificari de cod

Ar trebui sa functioneze pe orice stil. Pentru stiluri bazate pe
- prosilver modifici fisierele conform cu instructiunile din install_ABBC3.xml
- subsilver2 modifici fisierele conform cu instructiunile din contrib\subsilver2.xml

In ambele cazuri mai trebuie copiate si alte fisiere in directorul stilului (in functie de stilul folosit). Vezi instructiunile de instalare ale MOD-ului
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de Ivan Petre Paul »

bogdan scrie:Ar trebui sa functioneze pe orice stil.
Nu e valabil dacă MODul a fost creat doar pentru prosilver.
phpBB România will rise again. Soon.. Stay close! @phpbb.ro
bogdan

Mesaj de bogdan »

Tocmai ca nu a fost creat doar pentru prosilver din moment ce se ofera instructiuni si pentru subsilver2.
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de Ivan Petre Paul »

Mă refeream în general. Dacă MODul nu oferă instrucţiuni de instalare pe stilul subsilver2 este evident că nu există o versiune pentru această temă.
phpBB România will rise again. Soon.. Stay close! @phpbb.ro
1960
Utilizator înregistrat

Mesaj de 1960 »

bogdan scrie: Ar trebui sa functioneze pe orice stil. Pentru stiluri bazate pe
- prosilver modifici fisierele conform cu instructiunile din install_ABBC3.xml
- subsilver2 modifici fisierele conform cu instructiunile din contrib\subsilver2.xml

In ambele cazuri mai trebuie copiate si alte fisiere in directorul stilului (in functie de stilul folosit). Vezi instructiunile de instalare ale MOD-ului
Bogdan, dacă ştiam, nu întrebam.
Dacă se instalează cu AutoMOD, ce trebuie să faci ca să îl poţi vizualiza şi pe altă temă ?
Acest MOD, sau oricare altul.
Am instalat scriind manual fişierele necesare, mai multe MOD-uri, dar, toate doar pe prosilver, la fel, folosind AutoMOD, dar în ambele cazuri, MOD x sau y este vizibil doar pe prosilver.
Nu ştiu ce anume trebuie modificat în alte stiluri. Asta întrebam.
Se modifică în orice stil, fişierele care sunt prezentate în xml, şi se adaugă celelalte ale MOD [dacă sunt], sau diferă de la stil la stil. Ce anume informaţii se dau, legat de instalarea pe alt stil ?
Sincer, eu nu le-am descoperit, chiar citind şi recitind tot xml-ul.

bogdan scrie:Tocmai ca nu a fost creat doar pentru prosilver din moment ce se ofera instructiuni si pentru subsilver2.
Am ales ca exemplu Adv. BBCode, fiind primul care mi-a venit în minte.
De exemplu, acest Adv.BBCode, aş dori să îl pot utiliza şi pe acea temă CA Vintage.
Şi nu doar acest MOD.
Vă rog, nu mai daţi linkuri din forumurile străine. Fiind suport în română, bănuiesc că ar trebui să ni se răspundă doar în română. Mulţumesc.
bogdan

Mesaj de bogdan »

1960 scrie:Dacă se instalează cu AutoMOD, ce trebuie să faci ca să îl poţi vizualiza şi pe altă temă
Am explicat mai sus. Se pare ca acest MOD e un pic mai "pretentios" (de aceea eu nu folosesc niciodata AutoMOD) relativ la compatibilitatea cu AutoMOD.
1960 scrie:Acest MOD, sau oricare altul.
Cred ca depinde de la MOD la MOD dar in general instructiunile de instalare (care sunt folosite de AutoMOD) sunt disponibile pentru prosilver (si eventual subsilver2). Se presupune ca restul stilurilor sunt bazate pe cele de mai sus. In concluzie, ca sa instalezi un MOD pe alt stil decat cele standard trebuie sa modifici manual fisierul de instalare (install.xml) conform cu stilul tau sau sa ceri acest lucru autorului MOD-ului (putin probabil sa se apuce ei sa creeze instructiuni pentru fiecare stil)

In plus, in mod special acest MOD (Adv.BBCode) include cateva fisiere specifice
- stilului prosilver (root/styles/prosilver/template) ce trebuie copiate/adaptate in/pentru stilurile bazate pe prosilver (daca este cazul)
- stilului subsilver2 (root/styles/subsilver2/template) ce trebuie copiate/adaptate in/pentru stilurile bazate pe subsilver2 (daca este cazul)
1960
Utilizator înregistrat

Mesaj de 1960 »

Da, se pare că nu am observat linkul de sub "aplici manual anumite modificari de cod", în acel mesaj. :oops:
Se mai întâmplă.
E dificil să faci ceva, atât timp cât nu cunoşti toate amănuntele şi chichiţele.
Merg din dezamăgire în dezamăgire.
Cred că voi renunţa la a mai face ceva de la zero, şi voi trece din nou pe un forum la cheie, de genul amintit aici : http://www.phpbb.ro/viewtopic.php?p=126068#p126068.
Îţi mulţumesc pentru lămuriri, Bogdan.
Mi-aş fi dorit ca persoane ca tine să fi existat şi prin alte suporturi.
Închis

Înapoi la “3.0.x Suport pentru MODificări”