antispam complex

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 3.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
vlahul
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.8
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu

antispam complex

Mesaj de vlahul »

Am vazut la anumite forumuri ca la inregistrare pentru a preveni spamul au atat intrebarea si raspunsul (de gen care este capitala Romaniei?) cat si casuta cu introducerea codului de validare.
Din ACP pot vad seta doar unul dintre ele, ori intrebare, ori cod validare cu imagini, etc.
Cum fac sa imi apara ambele?
Mersi.
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Re: antispam complex

Mesaj de bogdan »

Din ACP nu poti alege decat un plugin captcha. Eventual poti instala un altul pe langa cel standard: http://www.phpbb.com/customise/db/find- ... ds_captcha
flowers
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu

Mesaj de flowers »

vlahul scrie:Am vazut la anumite forumuri ca la inregistrare pentru a preveni spamul au atat intrebarea si raspunsul (de gen care este capitala Romaniei?) cat si casuta cu introducerea codului de validare.
Din ACP pot vad seta doar unul dintre ele, ori intrebare, ori cod validare cu imagini, etc.
Cum fac sa imi apara ambele?
Mersi.
Intrebarea aia e usor de invatat de catre boti. Mai greu e de "ghicit" captcha.
bogdan
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

phpBB.com crede ca protectia antibot prin intrebare e mai eficienta decat captcha daca intrebarea e aleasa cum trebuie: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... &t=2122696
phpBB.com scrie:Recent updates to common spamming software have led to severe shortcomings in the stock, image-based CAPTCHAs. The below information has been updated in light of this.
.....
Q&A CAPTCHA
At this time, the Q&A CAPTCHA plugin seems to be the most effective single solution against spambots (and some human spammers). For this technique to be effective, you must use simple but non-obvious question and answer combinations. For instance, "What programming language is phpBB written in?" is an effective question, while "What colour is the sky?" or "2+2 = ?" are not. These questions are particularly effective on niche forums where one can ask a question that is not immediately obvious to the general populace.
.....
Închis

Înapoi la “3.0.x Cum pot să...?”