Error : 1196 stie cineva ce e cu asta?

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
Închis
zampano
Nou venit
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Error : 1196 stie cineva ce e cu asta?

Mesaj de zampano »

Am instalat forumul, (http://forum.piataautoarad.ro) totul mergea ok, dar acum cand postez un mesaj imi apare eroarea: "SQL Error : 1196 Warning: Some non-transactional changed tables couldn't be rolled back" cu textul intreg: "Could not insert new word
DEBUG MODE
SQL Error : 1196 Warning: Some non-transactional changed tables couldn't be rolled back
INSERT IGNORE INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_common) VALUES ('astea', 0), ('cand', 0), ('conteaza', 0), ('cool', 0), ('din', 0), ('fara', 0), ('fel', 0), ('imi', 0), ('injur', 0), ('legislatiei', 0), ('ma', 0), ('mai', 0), ('opun', 0), ('pacate', 0), ('placere', 0), ('plus', 0), ('pot', 0), ('ramane', 0), ('se', 0), ('taxe', 0), ('toate', 0), ('trai', 0), ('vorba', 0)
Line : 234
File : /home/piataaut/public_html/forum/includes/functions_search.php" desi mesajul ramane scris in forum si totul functioneaza normal... intrebarea mea este: e o problema legata de bb sau baza mysql imi face figuri?
daca poate sa ma ajute cineva... pls.[/b]
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

executa in phpMyAdmin comanda:

Cod: Selectaţi tot

REPAIR TABLE phpbb_search_wordmatch;
zampano
Nou venit

Mesaj de zampano »

Am executat comanda, am primit mesajul:

"piataaut_for.phpbb_search_wordmatch repair status OK"

dar tot nu mi-am rezolvat problema... primesc acelasi mesaj de eroare.
zampano
Nou venit

Mesaj de zampano »

sau Bogdane... daca nu exista o rezolvare sigura, spune-mi o versiune de phpbb stabila care nu-mi face probleme... chiar daca e veche... nu vreau sa ma ocup toata ziua de depanat forumuri si nici nu vreau erori indiferent cat de complicate sau banale sunt... scuze, daca mesajul meu pare aiurea... :)
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

scuze ca nu am fost atent; de fapt tabela problema e phpbb_search_wordlist.
trebuie sa rulezi codul:

REPAIR TABLE phpbb_search_wordlist;
daca nici asa nu merge, fa-i un backup la forum, reinstaleaza un forum "curat" si importa datele din vechiul forum !
zampano
Nou venit

problema rezolvata

Mesaj de zampano »

da acum s-a rezolvat... multzam Bogdane :)
Danut
Nou venit

Mesaj de Danut »

Am ajuns la aceeasi eroare 1196, dar cu un mesaj diferit:

Error in posting

DEBUG MODE

SQL Error : 1196 Warning: Some non-transactional changed tables couldn't be rolled back

UPDATE phpbb_forums SET forum_posts = forum_posts + 1, forum_last_post_id = , forum_topics = forum_topics + 1 WHERE forum_id = 7

Line : 452
File : functions_post.php
Eroarea apare la orice introducere a unui mesaj nou. In disperare de cauza am incercat varianta de mai sus (chiar daca baza de date e diferita):

REPAIR TABLE phpbb_search_wordlist; 
am incercat chiar si asa ceva:

REPAIR TABLE phpbb_forums; 
am reparat baza de date si din panoul phpmyadmin, in plus am luat la studiat fisierul functions_post.php, dar sincer sa fiu nu prea stiu ce sa caut, doar inadvertente (si pete de cerneala :) )

Am reinstalat apoi intreg forumul, si ma lovesc de aceeasi eroare. (varianta reinstalarii nu as vrea sa o mai repet, deoarece transferul celor 2,8 mega s-a facut in 6 ore !!!)

Mentionez ca am instalat versiunea phpBB 2.0.195 (luata de pe phpbb.com) cu limba romana fara diacritice si am instalat pe serverul xhost, la adresa http://www.bcmures.xhost.ro.

Multumesc anticipat !

Editare

Se pare ca mesajele totusi se inregistreaza undeva, deoarece pe pagina principala apare numarul de posturi si mesaje scrise intr-un anumit forum, iar la optiunea "Cauta toate mesajele lui..." mesajele apar exact asa cum au fost scrise.

Editare 2

Problema s-a rezolvat prin mutarea forumului pe alt server.
Închis

Înapoi la “2.0.x Funcţionare”