Boti inregistrati nedoriti

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 3.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
va7entin
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.11
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Puţin experimentat
Nivel php: Puţin experimentat

Boti inregistrati nedoriti

Mesaj de va7entin »

URL forum: www.grupvag.ro
Versiunea phpbb 3: 3.0.11
Daca forumul a fost instalat recent sau reprezinta un update/upgrade/conversie?: cam de 2 luni
Ati folosit un wizard de instalare furnizat de firma de gazduire pentru instalare?:nu
MODurile instalate: din cate stiu eu, nici unu
De cand a aparut problema semnalata?: de vreo 1 luna
Nivelul vostru de experienta in instalarea/utilizarea/administrarea phpbb (fiti sinceri, raspunsul ar putea fi formulat pe intelesul vostru daca sunteti la inceput).: putin experomentat

La cateva zile de cand am deschis siteul, am o problema cu boti, se logheaza si incep sa posteze anumite reclame (majoritatea din usa), am schimbat si modul de inregistrare (ma refer la acel cod cand faci un cont si tot degeaba) ma puteti ajuta?
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Re: Boti inregistrati nedoriti

Mesaj de Ivan Petre Paul »

Folosește un plugin CAPTCHA cu întrebări și răspunsuri. Caută în forum, s-a mai discutat despre asta.
phpBB România will rise again. Soon.. Stay close! @phpbb.ro
va7entin
Utilizator înregistrat

Mesaj de va7entin »

am încercat şi acel mod şi tot degeaba. Prima oară doar se înregistrau boti, acum au început să şi posteze... Înainte într-o saptamana se înregistrarea cam 200 de boti. Am sters si boti aia de la google aol si restul, acum nu se mai înregistrează asa dar au inceput sa posteze...
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator

va7entin scrie:am încercat şi acel mod şi tot degeaba. Prima oară doar se înregistrau boti, acum au început să şi posteze... Înainte într-o saptamana se înregistrarea cam 200 de boti. Am sters si boti aia de la google aol si restul, acum nu se mai înregistrează asa dar au inceput sa posteze...
Acei boți din PA nu trebuiau șterși. Ei ajută la indexarea forumului tău în mai multe motoare de căutare.
Citește knowledge/kb_show.php?id=192. Este vorba de Q&A CAPTCHA. Întrebarea nu trebuie să fie una simplă a cărei răspuns poate fi găsit cu ușurință pe google.
va7entin
Utilizator înregistrat

Mesaj de va7entin »

Hmmm... ori nu gasesc eu, ori chiar nu este, ma pune sa caut ''includes/ucp/ucp_register.php'' si sa inlocuiesc dupa anumite coduri un alt cod, ideea este ca nu il gasesc...
Specific ca tema pe care o folosesc se numeste ''Supernova *''
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator

va7entin scrie:Hmmm... ori nu gasesc eu, ori chiar nu este, ma pune sa caut ''includes/ucp/ucp_register.php'' si sa inlocuiesc dupa anumite coduri un alt cod, ideea este ca nu il gasesc...
Eu nu vorbeam de o MODificare ci de un plugin. Acesta poate fi găsit în PA, tab-ul GENERAL, opțiunea Setări împotriva boților de spam.
Cătălin în articolul http://phpbb.ro/knowledge/kb_show.php?id=192 scrie:★Q&A CAPTCHA
Până în acest moment Q&A CAPTCHA a fost foarte eficient contra boţiilor de spam(şi a unor spammeri umani).Pentru ca această tehnică sa fie eficientă,trebuie să utilizaţi întrebări simple dar,neevidente şi combinaţii de răspuns.De exemplu:''În ce limbaj de programare este scris phpbb?''este o întrebare eficace,în timp ce ''Ce culoare are cerul?'' sau ''2+2=?'' nu este o întrebare eficace.Acestea sunt eficiente pe diferite forumuri în cazul în care se pun diferite întrebări care nu sunt evidente pentru populaţia generală.

Pentru a activa Q&A CAPTCHA mergem la ACP->General->Setări împotriva boţilor de spam->la Componente instalate: -> alegeti metoda preferată.
Dacă doriţi să setaţi o întrebare mergeţi la ACP->General->Setări împotriva boţilor de spam->la Componente instalate: -> alegeti metoda Întrebări&Răspunsuri->Configurare->Adaugă->vă configuraţi întrebarea->Trimite.
va7entin
Utilizator înregistrat

Mesaj de va7entin »

aaa.. asta am facut si am ales reCAPTCHA, cred ca este cea mai eficienta
Am crezut ca te referi si la aceea modificare :)
va7entin
Utilizator înregistrat

Mesaj de va7entin »

Cred ca ma reusit, de ieri si pana azi nu s-a mai inregistrat nici un bot :)
Multumesc frumos :D
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator

va7entin scrie:aaa.. asta am facut si am ales reCAPTCHA, cred ca este cea mai eficienta
reCAPTCHA nu este cea mai eficientă metodă de a ține la distanță boții. Cea mai eficientă metodă de a ține la distanță roboții este metoda recomandată de mine mai sus.
va7entin
Utilizator înregistrat

Mesaj de va7entin »

Ivan Petre Paul scrie:
va7entin scrie:aaa.. asta am facut si am ales reCAPTCHA, cred ca este cea mai eficienta
reCAPTCHA nu este cea mai eficientă metodă de a ține la distanță boții. Cea mai eficientă metodă de a ține la distanță roboții este metoda recomandată de mine mai sus.
de 2 zile au inceput iar sa apara boti,..
La metoda spusa de tine, te referi la intrebare personalizata?
Închis

Înapoi la “3.0.x Cum pot să...?”