Problema la transferul de pe un server pe altul

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
humidor
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.12
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Problema la transferul de pe un server pe altul

Mesaj de humidor »

Salut,

Am mutat forumul 3.0.12 de pe rohost pe un alt server (backup baza de date si fisiere si restore pe celalalt server) si au aparut urmatoarele probleme:
1. Nu se mai afiseaza avatarele (doar cele incarcate de utilizatori).
Am incercat sa fac un debug accesand avatarele cu wget http://[adresa forum]/download/file.php?avatar=2_1457448387.jpg si sa compar fisierul descarcat cu poza avatarului stocata in images/avatars/upload

Din cate am observat, pozele au cam aceeasi dimensiune, headerul este diferit, continutul seamana iar la final iar nu mai seamana. Cumva, avatarele sunt livrate dar intr-un format corupt, care nu poate fi citit de browser. Nu e problema de permisiuni sau de acces la folderul respectiv.

2. Activand compresia GZip pe forum, acesta nu mai incarca corect style.php?id=1[...]. Iar, am incercat sa fac un mic debug si am constatat ca (activand inspect element in Chrome), eroarea este: net::ERR_CONTENT_DECODING_FAILED. Culmea, Internet Explorer decodeaza bine fisierul primit si afiseaza corect stilul

De aici mi-a venit ideea ca serverul comprima folosind GZip printr-un algoritm care nu este inteles de toate browserele. In cazul avatarelor, acestea sunt livrate intr-un format care nu poate fi interpretat de niciun browser.

Bun, am dezactivat compresia GZip din panoul de administrare, forumul este afisat corect, dar, in continuare, avatarele sunt livrate intr-un format gresit.

Ati mai intampinat aceasta problema. Aveti idee pe unde se poate umbla in configuratie ca sa se faca compresia corect?

Ce am mai incercat eu:
Am facut un clean install pe aceeasi versiune. La aceasta instalare nu sunt probleme cu avatarele si nici cu compresia GZip dar n-am continutul forumului, tema modificata, etc. Daca-i fac restore, iar se strica.
Deci, nu e problema cu serverul pentru compresie, problema apare ca setarile care probabil ca erau bune pe serverul vechi, nu mai corespund cu setarile serverului nou. Nu m-am prins ce setare trebuie schimbata si unde pentru ca avatarele sa fie livrate corect. In orice caz, nu din ACP se poate corecta. Banuiesc ca la instalare sunt citite anumite setari ale serverului si puse in baza de date sau intr-un alt fisier. Cum la restaurare eu le-am suprascris, de aici cred ca apare problema.

PS. Intre timp am upgradat la 3.0.14 dar nu s-a schimbat nimic.
Anișor
AdministratorAdministrator
Versiune: 4.0.0-a1
Nivel phpBB: Experimentat

Re: Problema la transferul de pe un server pe altul

Mesaj de Anișor »

akjrhgkjrgkjh

Ce client FTP folosești?
Nu ofer ajutor prin intermediul mesageriei private.
Vă rog să postați toate problemele în forumuri.
humidor
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.12
Nivel phpBB: Mediu

Re: Problema la transferul de pe un server pe altul

Mesaj de humidor »

FileZilla. E pus be binary la transfer ;)

Oricum, de proba, am mai instalat forumul intr-un subdirector [domeniu.ro/folder1] si am restaurat acelasi lucru. Culmea, in subdirector functioneaza, aceeasi copie de forum, o alta baza de date care este copia fidela a primei cu modificarile de rigoare - cale script schimbata).

Cumva, in radacina nu functioneaza. Am verificat si avatar_seed - e OK... sunt aceleasi ermisiuni pe fisiere si pe foldere atat in radacina cat si in copia forumului... in radacina nu se afiseaza avatarele, in forumul instalat in subfolder - da.
Închis

Înapoi la “3.0.x Instalare, actualizare, conversie”