Cum creez baza de date pentru forum ?

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
Cain
Utilizator înregistrat

Cum creez baza de date pentru forum ?

Mesaj de Cain »

La punctul 5, din tutorialul de instalare, sade scris: "baza de date in care se va instala phpBB trebuie sa existe atunci cand se incepe instalarea
in mysql se creaza - cu phpmyadmin sau direct din linia de comanda - o baza de date numita phpbb sau forum - este baza de date in care se vor creea tabelele necesare functionarii forumului". M-am chinuit singurel vreo doua zile, dar, in nestiinta mea, nu am reusit deloc sa creez baza aia de date :(
Ce am instalat: RH 9..0, cu Apache, php si mysql-ul aferente; pbpmyadmin, pe care l-am configurat asa: PmaAbsoluteUri=http://localhost/phpmyadmin (locatia folderului fiind: /var/www/httpd/phpmyadmin), port=3306, userul l-am lasat root, iar parola nu i-am pus, implicit venind fara.
Care este pasul urmator? Am inteles ca trebuie sa fac un user pt mysql... cum fac asta? Apoi cum crez baza aia de date? Si.. ce trebuie sa contina? Ce campuri?

Multumesc pentru atentie
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

phpMyAdmin trebuie pus in directorul htdocs din Apache si ai acolo un fisier de configurare pentru el unde trebuie sa specifici host, user si parola ...
daca l-ai instalat cum trebuie si daca mysql funtioneaza o sa vezi ca e simplu sa-ti creezi o baza de date...
BuGsY
Fost coleg
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu

Mesaj de BuGsY »

Cain daca ai instalat corect php, mysql, apache te sfatuiesc sa incerci sa itzi instalezi si Webmin Version: 1.110 care este un control panel foarte folositor..
Instra pe pagina al carui link ti l`am lasat aici si vezi ca sunt si nishte Screenshots
P.S. Webmin vs 1.110 este FREE
Cain
Utilizator înregistrat

Mesaj de Cain »

Da, toate erau instalate bine. Problema era ca nu ma puteam conecta la baza de date... pentru ca, in primul rand, nu era creeata, apoi, nu ma puteam lega nici pe mysql, de la alt computer, pentru a creea baza (cu mysql front, de ex.), pentru ca nu creeasem user de mysql care sa aibe drepturi ... M-a ajutat un prieten (i-am dat acces full prin net la compul ala nefericit), dar.. tot in ceata am ramas. Ala e un computer de teste, cand o fi sa instalez forumul pe un server nou nout, iar ma voi lovi de treaba asta :(
bogdan

Mesaj de bogdan »

in cazul asta iti recomand sa consulti ceva documentatie de sql (mySQL) ... nu strica

http://www.mysql.com/documentation/index.html

lectura placuta :wink:
danielt
Versiune: 3.0.5

Mesaj de danielt »

Cain scrie:Ala e un computer de teste, cand o fi sa instalez forumul pe un server nou nout, iar ma voi lovi de treaba asta :(
Daca vei instala forumul pe un server extern nu o sa ai probleme cu BD deoarece va fi creata automat la creerea contului sau la cererea ta ;-)
Agentu007
Utilizator înregistrat

user de mysql

Mesaj de Agentu007 »

cum pot creea un user de mysql care sa aibe drepturi ... ????
ca nu pot sa creez o baga de date cu actualul zice ca: "Access denied for user: 'xcite@localhost' to database 'forum' " cand vreau sa creez o baza de date de pe 3x.ro
:cry:
danielt
Versiune: 3.0.5

Mesaj de danielt »

Pe 3x.ro, ca pe majoritatea serverelor free, ai o singura baza de date, numele ei este numele subdomeniului ales de tine si poti sa-l vezi in sectiunea Datele MySQL.

In aceasta baza de date poti creea doar tabele!
Agentu007
Utilizator înregistrat

am reusit

Mesaj de Agentu007 »

pana la urma am reusit 10x pt indicii, dar imi arata acum un forum "demo"
unde pot sa intru pt. administrare? sa modific thread-uri sa fac unele noi sa sa le sterg???? Am inteles ca imi trebuie NETSCAPE dar unde intru la administrare? plz :roll:
bogdan

Mesaj de bogdan »

dupa ce te autentifici in forum cu user si parola de administrator forum in subsolul paginii iti apare link-ul Panoul Administratorului si de acolo intri in administrare...
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”