Mutare Forum

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
Închis
Andy4vip
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mutare Forum

Mesaj de Andy4vip »

Cum mut forumu de pe evonet pe lx ?
Etherfast
Fost coleg

Mesaj de Etherfast »

Faci backup la fisiere prin FTP, si le pui in noua locatie.
Dupa care faci back-up la baza de date, prin phpMyAdmin si faci import cu BigDump.

La cum arata forumul, daca baza ta de date ajunge sub 2MB, poti face import direct din phpMyAdmin, sau direct din Admin Panel.

Vezi si articolul asta.
Succes,
etherfast.ro - Blog personal
Andy4vip
Utilizator înregistrat

Mesaj de Andy4vip »

prea complicat las ca ramane pe evonet
Etherfast
Fost coleg

Mesaj de Etherfast »

Daca nu experimentezi, daca nu inveti din greseli si daca nu bagi la cap ce vezi pe-aici, nu o sa inveti niciodata, si peste cateva luni, cand chiar o sa ai nevoie de mutarea forumului, o sa postezi din nou :)

Poti incerca procedura de mai sus cu un forum de test, ca sa nu strici nimic. Eu asa faceam.
Skyler
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.7-PL1
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Experimentat

Mesaj de Skyler »

eu nu ti-as recomanda lx. LX SUX. am si eu la ei forum si pot sa spun ca upload ftp dureaza un an numai pentru phpbb2 simplu, la 2mb. eu am acum pe www.freepage.ro si sunt multumit. am bagat in 5 min MJR :wink: . ai spatiu 1 gb, 100mb MySql, Dimensiunea maxima a unui fisier la upload: nelimitat,Restrictii de banda consumata: nelimitat
mail() : 60 Mailuri/zi
Skyler
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.7-PL1
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Experimentat

Mesaj de Skyler »

tot eu sunt. cand mut forumul, mut fisierele in noua locatie inainte sa instalez forumul pe noul host nu? e logic..
Etherfast
Fost coleg

Mesaj de Etherfast »

Nu te exprimi bine. Cand muti forumul, muti informatia gata instalata si prelucrata. Nu mai ai ce sa instalezi in noul host.
Ordinea ar fi sa muti intai fisierele de pe FTP, si apoi baza de date. Dar asta nu inseamna ca invers nu ar functiona.
cadastru
Utilizator înregistrat

Mesaj de cadastru »

Haideti sa va zic cum am reusit eu sa mut forumul de pe un host pe altul.. e putin cam primitiva metoda dar e foarte sigura.

O sa numim :
hostul actual cu host 1 si hostul pe care se vrea mutat forumul cu host 2

Admin Pannel actual cu admin 1 si viitorul admin pannel cu admin 2

Deci :) :

Se downloadeaza forumul de pe phpbb.ro. Dupa care se downloadeaza forumul instalat deja de pe host 1 se copiaza tot forumul depe host 1 peste cel downloadat de la phpbb.ro (asta pentru a obtine fisierele de install si a nu pierde nici un mod instalat pe forumul de pe host 1)

Se instaleaza forumul pe host 2

Se intra in admin 1 se modifica Numele domeniului cu domeniul pe care ati mutat forumul implicti si Calea script-ului se salveaza ( nu se inchide fereastra)

Se intra in baza de date phpmyadmin de pe host 1 se da export la baza de date si se salveaza intr-un fisier text.

Te duci inapoi la admin 1 si schimbi Numele Domeniului si Calea script-ului cu cele care au fost pana acum si salvezi .(acum poti inchide fereastra)

Acum tot ce mai ai de facut este sa te duci la phpmyadmin a host 2 sa apesi butonul SQL si sa dai import la baza de date care ai salvat-o in acel fisier text.

Vei oberva ca forumul nu a pierdut nici un subiect si nici un utilizator.

Eu am facut asha si am reusit fara nici o problema.
www.cadastru.org
http://forum.cadastru.org

Un euro economisit in faza de proiectare te costa 10 euro in faza de executie, 100 de euro in faza de intretinere si 1000 de euro in faza de consolidare.
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”