Cum se instaleaza phpBB local si cum se poate administra?

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
Închis
daniel
Nou venit

Cum se instaleaza phpBB local si cum se poate administra?

Mesaj de daniel »

Va rog sa-mi spuneti cum trebuie instalat phpBB local si cum se poate administra. Am incercat sa-l instalez. Am facut download pentru limba romana cat si full version. Le-am dezarhivat. O baza de date nu am reusit sa o dezarhivez! Am copiat directoarele pentru limba romana unde trebuia. In aceasta faza nu am habar cum se poate intra in administrare si daca trebuie un soft pentru acest lucru. Vreau mai intai sa lucrez cu el local, sa-l invat si dupa aceea sa-i fac upload.
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

Cerinte:

- server WEB configurat pt. php - ex. Apache
- server de baze de date - ex. mySQL

Se creaza un director (ex. phpbb sau forum cum vrei sa-i zici) in directorul radacina al serverului (in cazul srv. Apache - htdocs).

Se copiaza toata structura forumului in directorul phpBB si se ruleaza in browser install.php (ex. http://localhost/phpBB/install.php) si acesta va face toata treaba ! Daca vrei sa te indrume in romana, instaleaza fisierele de limba romana - instructiuni !

Verifica daca setarile din fisierul de configurare config.php din directorul phpBB sunt bune ...

Cod: Selectaţi tot

$dbms = 'mysql';

$dbhost = 'serverul_meu_mySQL';
$dbname = 'baza_de_date';
$dbuser = 'utilizator';
$dbpasswd = 'parola';
Instructiuni complete de instalare/upgrade (in engleza) :idea:

Cam asa se instaleaza pe local ... daca ai baza de date pe un server pe net faci modificarile de rigoare in fisierul config.php de care am povestit....

Pentru a administra forumul folosesti link-ul Panoul administratorului pozitionat in pagina sub forum sau folosesti un link direct (ex. http://localhost/rophpbb/admin)

ce-i mult strica.... daca mai ai nevoie de ajutor aici e locul potrivit :wink:
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”