de fapt nu e chiar mica, dar suna mai bine ca formula de inceput

sunt fericitul posesor al unui site hostat pe as.ro.
dupa cum stiti, sau daca nu stiti, va spun eu acum, pe as.ro functia mail() e putin cam scoasa din functiune pentru marele public dornic de chestii free.
am vrut ca pe forumul meu inregistrarea userilor sa se faca cu verificarea emailului (asa cum e si pe acest forum, la inregistrare sa trimita un mail la adresa furnizata de user cu o cheie de confirmare pentru acesta). astfel am platit la as.ro pentru unul din pachetele lor comerciale, care ar fi trebuit sa-mi activeze functia mail(), precum si smtp / pop3.
din cate am inteles de la cei de la suport de la as.ro, functia mail era "protejata" de un al cincilea parametru, generat pentru fiecare user si furnizat doar la achizitionarea acelor pachete (un soi de key:
mail ( string to, string subject, string message [, string additional_headers [, string additional_parameters]]) - in cazul de fata additional_parameters este un cod de 8 caractere.
). de asemenea in acel mail mai scria ceva de genul: "In cazul cand nu se doreste utilizarea functiei mail() ci a protocolului
SMTP, adresa serverului este smtp.as.ro ."
am observat insa ca asta nu ma ajuta prea mult, intrucat phpbb nu foloseste functia mail, ci o functie proprie cu exact aceiasi parametri si intrebuintare - smtpmail.
astfel as avea nevoie de ajutor pentru ca phpbb-ul pus de mine sa functioneze asa cum as vrea - cu user activation. deci daca are cineva idee cum pot sa modific smtp.php sau emailer.php ca sa-l adaptez conditiilor de la as.ro.
va multumesc