Traducere ModAttachment fara diacritice

Discuţii legate de instalarea şi funcţionarea unor MODificări vechi sau noi ale forumului phpBB 2.0.x.
Închis
immanuel
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Traducere ModAttachment fara diacritice

Mesaj de immanuel »

Am cautat pe tot forumul fisierele de localizare pentru modul acesta dar ce am gasit pur si simplu nu merge (exista numai un fisier "cu diacritice" care de fapt la mine arata semne ciudate si nu diacritice).
In arhiva zice si ceva de un fisier fara diacritice, dar eu nu l-am gasit.
Asa ca l-am transformat eu in lang_romana_fara diacritice si daca mai are nevoie cineva de el este aici:

http://www.babyssex.3x.ro/lang_romana_f ... ritice.zip

Daca se poate, sa il verifice cineva sa stiu ca nu am facut nici o greseala pe acolo.... La mine merge perfect :)
danielt
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.5
Server: UNIX/Linux

Mesaj de danielt »

Majoritatea limbilor europene au caractere speciale, specifice, şi nu se sfiesc a le folosi!

În mod natural limba română "fără diacritice" nu există! Este o invenţie datorată în mare măsură lenii noastre balcanice :( Pe acest forum încercăm să oferim pachete de download şi traduceri CORECTE lingvistic în limba română şi nu în inexistenta limbă romana. Excepţie - momentană - face doar pachetul Phpbb care există - fără diacritice - doar pentru a putea fi instalat şi pe forumuri internaţionale.
immanuel
Utilizator înregistrat

Mesaj de immanuel »

Am inteles si stiu asta.

... si totusi, ce fac daca BB-ul meu pur si simplu nu vrea sa afiseze diacriticele ci stelute si bare in loc de ş si ţ?
In plus, nici editorul meu (Dreamweaver) nu le recunoaste, nici in Notepad si nici chiar in Word...?

Unde e problema?
danielt
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.5

Mesaj de danielt »

Problema vine din faptul că nu ai instalat setul de caractere Central Europian ISO-8859-2 sau UTF-8.

Vezi informaţiile de pe site-ul colegului nostru secarica ( http://www.secarica.ro/ ).
immanuel
Utilizator înregistrat

Mesaj de immanuel »

10x pentru site. E interesanta problema si are informatii utile. Dar...

Pe calculator am deja instalate toate acele fisiere de recunoastere a diacriticelor, si le folosesc in mod curent. E adevarat, m-am obisnuit (poate mult prea mult) sa tastez in EN keyb, dar nu am avut absolut nici o problema nici cu afisarea in browser (Opera/IE6) sau cu introducere de text pana cand am descarcat fisierul respectiv, unde toate caracterele speciale erau, in arhiva chiar, ciudate, stii ce vreau sa zic.

Daca spui ca totul e in regula cu acea arhiva si am instalat charsetul CE, atunci unde gresesc?

Ah si inca ceva: am inlocuit toate semnele alea cu ş si ţ si... surprise, merge!
secarica
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.x

Mesaj de secarica »

immanuel scrie:Daca spui ca totul e in regula cu acea arhiva si am instalat charsetul CE, atunci unde gresesc?
Cu ce program le vezi ? Notepad ?
Unde vezi caracterele ciudat ? Pe calculatorul propriu ca şi sursă, sau în forumul instalat şi vizualizat în browser ca un utilizator obişnuit ?

Paginile de la http://www.babyssex.3x.ro/ au codarea greşită (Western European în loc de Central European), sau informaţia despre codare lipseşte cu desăvîrşire.
Excepţie face forumul, care este codat corect, dar doar atunci cînd îl văd distinct (adică nu în frame).

Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
immanuel
Utilizator înregistrat

Mesaj de immanuel »

Hmm, sorry pentru inducerea in eroare. Uitasem complet de forumul acela... :( Am pus fisierul acolo doar...
Forumul in discutie este:
http://www.dk-sat.ro/forum

Deci, nu pot sa vad caractere speciale nici pe calc. propriu, nici pe site/server.

Lucrez cu Dreamweaver, dar nici in Notepad sau Word nu le vad, ceea ce chiar mi se pare ciudat... Pentru ca in mod normal, in Word scriu cu caractere romanesti. Cand am dat un Find/Replace, a mers, si am putut sa vad caracterele, inclusiv in Notepd si DW.

Oricum, pe site e explicabil pentru ca nu am instalat charsetul CE, dar pe calc. meu ?!
Închis

Înapoi la “2.0.x Suport pentru MODificări”