Problema cu trimiterea de mailuri

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
zugu
Nou venit

Problema cu trimiterea de mailuri

Mesaj de zugu »

Salut. Felicitari pentru munca pe care o faceti.
De curand am instalat si eu phpBB2 si, avand contul de admin gata creat, nu am avut probleme.
Insa cand am incercat sa creez un cont de utilizator normal am primit eroarea de mai jos, insa nu in aceeasi forma, caci se poate sa nu fi retinut exact mesajul:

error in /home/webhosting/zugu/forum/includes/emailer.php on line 225
Am forumul gazduit pe www.3x.ro. Cred ca se datoreaza faptului ca 3x.ro nu ofera suport SMTP. E o simpla supozitie, deoarece nu stiu ce protocol foloseste phpBB pentru trimiterea de emailuri. In cazul in care am dreptate, se poate sa folosesc alt server SMTP?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

acest mesaj apare cand nu merge partea de mesagerie.... vorbeste cu cei de la 3x.ro sa o activeze daca se poate (dar nu stiu daca este free....)

poti sa folosesti si alt server pentru SMTP - pentru configurari folosesti: Panoul Administratorului->Configurarile de email

sau instalezi forumul pe alt server ce iti ofera toate aceste servicii (ex. Lycos) :roll:
barometru
Utilizator înregistrat

Mesaj de barometru »

Si la mine pe Lycos arata asa si la configurare scriu Nu folosesc SMTP

Failed sending email :: PHP :: 0

DEBUG MODE

Line : 246
File : /data/members/free/tripod/uk/s/e/n/sentimente/htdocs/includes/emailer.php
danielt
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Nivel phpBB: Mediu

Mesaj de danielt »

Mda... am facut si eu cateva verificari pe Lycos si se pare ca nu mai ofera server de email. Am sa verific inca o data mai atent si am sa dau o solutie... :x
danielt

Mesaj de danielt »

Am verificat functia de mail pe Lycos si merge, mai mult cu toate ca apare eroarea se pare ca emailul se trimite. PhpBB 2.0.4 instalat pe Lycos nu da erori la mail... se pare ca este un bug la 2.0.5, dar nu-mi dau seama de ce se manifesta doar pe Lycos... o sa citesc daca se scoate vre-un patch...
Ultima oară modificat 14-Iul-2003, 08:58:04 de către danielt, modificat 1 dată în total.
AdY
Utilizator înregistrat
Server: Windows

Mesaj de AdY »

Sincer sa fiu, nici eu nu prea pot realiza de ce doar la lycos. Inca nu am trecut la 2.0.5 (merg pe principiul "daca ceva merge, nu-l strica) tocmai datorita faptului ca e instalat pe prea putine servere si nu prea aveam de unde sa stiu cum "functioneaza", plus ca prea mari skimbari nu exista.
Pana va fii rezolvata problema (nu cred k ar avea vreo legatura cu adds'urile puse de cei de la google pe serverele lycos) recomanda cu "putere" folosirea unui 2.0.4 :?
barometru
Utilizator înregistrat

Mesaj de barometru »

Inteleg Ady si eu am asa principiu dar am instalat din start 2.05
Asa ca am mare nevoie de ajutor
danielt

Mesaj de danielt »

Momentan nu exista o solutie pentru problema cu emailul de pe Lycos. Din cate am inteles pe Lycos au fost introduse niste restrictii de email, restrictii care se lovesc de noile functionalitati din phpBB. Eroarea apare si pe alte severe free nu doar pe Lycos.

Ca sfat, nu trece pe 2.0.4 deoarece 2.0.5 este mai rapid si mai sigur, foloseste un server extern pentru SMTP sau cauta un alt host. Folosirea unui SMTP extern nu are dezavantaje pentru utilizatori, singurul dezavantaj poate apare la trimiterea de emailuri globale (mass mail) cand datorita conexiunii pot apare erori.
bogdan
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat

rezolvare ... cat de cat

Mesaj de bogdan »

se pare ca este o eroare recunoscuta si de cei de la phpBB.com

o posibila rezolvare (mai sunt probleme la functiunea Mass Mail - Expediere mesaje în bloc...)

in fisierul includes/emailer.php codul

Cod: Selectaţi tot

$this->extra_headers = (($this->replyto != '') ? "Reply-to: <$this->replyto>\n" : '') . (($this->from != '') ? "From: <$this->from>\n" : "From: <" . $board_config['board_email'] . ">\n") . "Return-Path: <" . $board_config['board_email'] . ">\nMessage-ID: <" . md5(uniqid(time())) . "@" . $board_config['server_name'] . ">\nMIME-Version: 1.0\nContent-type: text/plain; charset=" . $this->encoding . "\nContent-transfer-encoding: 8bit\nDate: " . gmdate('D, d M Y H:i:s Z', time()) . "\nX-Priority: 3\nX-MSMail-Priority: Normal\nX-Mailer: PHP\nX-MimeOLE: Produced By phpBB2\n" . trim($this->extra_headers) . (($cc != '') ? "Cc:$cc\n" : '')  . (($bcc != '') ? "Bcc:$bcc\n" : ''); 
se inlocuieste cu

Cod: Selectaţi tot

$this->extra_headers = (($this->replyto != '') ? "Reply-to: <$this->replyto>\n" : '') . (($this->from != '') ? "From: <$this->from>\n" : "From: <" . $board_config['board_email'] . ">\n") . "Return-Path: <" . $board_config['board_email'] . ">\nMessage-ID: <" . md5(uniqid(time())) . "@" . $board_config['server_name'] . ">\nMIME-Version: 1.0\nContent-type: text/plain; charset=" . $this->encoding . "\nContent-transfer-encoding: 8bit\nDate: " . gmdate('D, d M Y H:i:s Z', time()) . "\nX-Priority: 3\nX-MSMail-Priority: Normal\nX-Mailer: PHP\nX-MimeOLE: Produced By phpBB2\n" . $this->extra_headers . (($cc != '') ? "Cc:$cc\n" : '')  . (($bcc != '') ? "Bcc:$bcc\n" : '');
danielt

Mesaj de danielt »

Rezolvarea de mai sus merge pentru mass mail de pe alte servere, pe Lycos nu rezolva problema de eroare.
Închis

Înapoi la “2.0.x Funcţionare”