tot despre mutarea forumului de pe un server pe altul

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 2.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Închis
Alaio
Nou venit

tot despre mutarea forumului de pe un server pe altul

Mesaj de Alaio »

stiu ca s-a mai scris si in alte posturi despre aceasta problema ... le-am citit .. dar a trebuit sa scriu in alt topic ca sa pot da erorile ce-mi apar ...
deci ...
am forumul pe serverul 1 ... am dat "Salvează (copie de siguranţă) doar datele" ... apoi pe serverul 2 am dat restaurare baza de date ... dupa care mi-a dat eroarea:Eroare generală
Error importing backup file

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry '1' for key 1

INSERT INTO phpbb_categories (cat_id, cat_title, cat_order) VALUES('1', 'Undernet', '10')

Line : 980
File : /home/sites/site1/users/mainet/web/forum/admin/admin_db_utilities.php

din cate observ este vorba de ceva duplicat ... dar cam atat. Sper sa ma puteti ajuta ....
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

se pare cand ai incercat importul din baza de date 1 ai avut ceva date in baza de date 2 .... asa ca sterge eventual toate informatiile din tabelel BD 2 si reia importul din BD1 ...
danielt
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Nivel phpBB: Mediu

Re: tot despre mutarea forumului de pe un server pe altul

Mesaj de danielt »

Alaio scrie:am forumul pe serverul 1 ... am dat "Salvează (copie de siguranţă) doar datele" ... apoi pe serverul 2 am dat restaurare baza de date ... dupa care mi-a dat eroarea:Eroare generală
Error importing backup file

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry '1' for key 1

INSERT INTO phpbb_categories (cat_id, cat_title, cat_order) VALUES('1', 'Undernet', '10')

Line : 980
File : /home/sites/site1/users/mainet/web/forum/admin/admin_db_utilities.php

din cate observ este vorba de ceva duplicat ... dar cam atat. Sper sa ma puteti ajuta ....
Aceasta eroare apare daca se face backup doar la datele din baza de date si apoi se incearca o restaurare clasica. Pentru ca restaurarea sa decurga okay trebuie sa faci un backup complet, ce va contine si structura bazei de date, astfel la restaurare se sterg vechile tabele (cele existente) si se adauga noile tabele (cele salvate).

Daca totusi vrei sa utilizezi fisierul de backup existent, ce contine doar datele, va trebui sa folosesti un tools ma complex cum ar fi PhpMyAdmin.
Alaio
Nou venit

Re: tot despre mutarea forumului de pe un server pe altul

Mesaj de Alaio »

danielt scrie: Aceasta eroare apare daca se face backup doar la datele din baza de date si apoi se incearca o restaurare clasica. Pentru ca restaurarea sa decurga okay trebuie sa faci un backup complet, ce va contine si structura bazei de date, astfel la restaurare se sterg vechile tabele (cele existente) si se adauga noile tabele (cele salvate).
asa am facut prima oara ... totul a mers bine la restaurare ... cand accesam adresa noului forum era bine ... doar ca atunci cand ma logam ma ducea pe vechiul server ... lucru care cred ca nu trebuia sa se intample :!:
Ultima oară modificat 06-Oct-2003, 15:57:13 de către Alaio, modificat 1 dată în total.
danielt

Mesaj de danielt »

Alaio scrie:]doar ca atunci cand ma logam ma ducea pe vechiul server ...
Dupa autentificare intra in Panoul Administratorului si in Configurare Generala, completeaza cu noile date campurile Numele domeniului si Calea script-ului.
Alaio
Nou venit

Mesaj de Alaio »

asta recunosc ca nu am incercat ... incerc acu :))
Alaio
Nou venit

Mesaj de Alaio »

danielt scrie:
Dupa autentificare intra in Panoul Administratorului si in Configurare Generala, completeaza cu noile date campurile Numele domeniului si Calea script-ului.
dupa autentificare ma duce direct pe serverul vechi ... si nu am cum sa configurez noul server din panoul administratorului
danielt

Mesaj de danielt »

Poti modifica setarile in doua feluri:

1. scrii manual calea spre Panoul Administratorului, dupa autentificare, ceva de genul: http://www.domeniu.ro/admin/index.php si acolo faci modificarile dorite

2. acesezi baza de date, cauti tabela: phpbb_config si acolo cauti campurile: server_name si script_path pe cale le editezi si le modifici corespunzator :-)
Alaio
Nou venit

Mesaj de Alaio »

ma gandeam eu sa incerc asa ...d ar nu eram sigur daca o sa mearga ... in orice caz am sa vad acum :P

yep it worked ... am incercat direct a 2 a optiune ca sa fiu sigur ca o sa reusesc si a mers :))
Mersi pt ajutor si poate o sa mai am nevoie de niste raspunsuri :D
Închis

Înapoi la “2.0.x Cum pot să...?”