restaurare forum/indexare adresa

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
mirceab15
Nou venit

restaurare forum/indexare adresa

Mesaj de mirceab15 »

salutari,

poate s'a mai discutat insa am ceva probleme cu restaurarea unui forum phpbb. si am nevoie de cateva sfaturi evident :)

deci, lucrurile stau cam asa:

- recent am mutat hostingul de la vodafone [mydomain] la alt hosting. inainte de acest lucru am facut backup forumului folosind panoul admnistratorului.

- pe hostingul nou am instalat phpbb ultima versiune 2.0.22 [downolad de pe sit]

am urmatoarele dificultati si intrebari acum:

1. nu functioneaza restaurarea forumului vechi folosind fisierul salvat anterior. ce ar trebui sa fac ? fisierul nu are dimensiuni foarte mari cca 3.5M la import in versiunea gzip rezulta ca este OK si ca datele au fost importate, insa pe forum nu apar modificarile si vechea structura [categorii, useri inregistrati, etc]

2. forumul vechi era indexat de google la adresa [forum][nume domeniu] acum as vrea sa'l instalez folosind aceeasi cale, insa adresa actuala apare exact pe dos, adica [nume domeniu][forum] si as vrea ca indexarile anterioare sa se pastreze.

3. forumul este in versiunea engleza. pentru limba romana este necesara reinstalarea totala a forumului?

apreciez orice sfat la obiect.

multzam.
lsdcrew
Utilizator înregistrat
Versiune: -
Ext: Da
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu

Mesaj de lsdcrew »

• Bun venit
Cu punctele 1 şi 2 nu am avut treabă, mai bine nu-ţi răspund. Mai târziu puţin o să apară şi ceilalţi.
La 3, nu, nu trebuie reinstalarea forumului. Doar downloadezi limba română de aici, după ce dezarhivezi arhiva, copiezi folderul dezarhivat mai devreme, în folderul din FTP şi anume, language. Apoi te loghezi ca administrator pe forum şi alegi limba română [paşii cred că îi ştiai şi tu, dar ca să mă bag şi eu puţin în seamă am scris şi asta].
  • Succese
flowers
AdministratorAdministrator
Ext: Nu
Nivel php: Mediu

Mesaj de flowers »

1. kb.php?mode=article&k=55
Citeste ultima parte din articol. Daca fisierul de backup este prea mare, il imparti in bucatele.

2. Instaleaza un MOD, "Auto cookies".
mirceab15
Nou venit

Mesaj de mirceab15 »

lsdcrew scrie:
  • Bun venit
Cu punctele 1 şi 2 nu am avut treabă, mai bine nu-ţi răspund. Mai târziu puţin o să apară şi ceilalţi.
La 3, nu, nu trebuie reinstalarea forumului. Doar downloadezi limba română de aici, după ce dezarhivezi arhiva, copiezi folderul dezarhivat mai devreme, în folderul din FTP şi anume, language. Apoi te loghezi ca administrator pe forum şi alegi limba română [paşii cred că îi ştiai şi tu, dar ca să mă bag şi eu puţin în seamă am scris şi asta].
  • Succese

@ lsdcrew merci foarte mult, ai fost destul de clar.
@ flowers la fel. poti sa detaliezi putin acel MOD de la pct 3 si un exemplu concludent daca se poate?

revin mai tarziu. mai am cateva intrebari legate de spammeri [cam la 12 ore se inscriu automat 4-5 am observat] si de schimbarea logo-ului. la vodafone asa ceva din pacate nu era posibil.
flowers
AdministratorAdministrator
Ext: Nu
Nivel php: Mediu

Mesaj de flowers »

mirceab15
Nou venit

Mesaj de mirceab15 »

am sa ma uit si peste acest link, merci pt efort. ideea este ca trebuie sa o iau de la capat cu instalarea si nu prea mai am chef. am creat un subdomeniu nou [nume-forum][nume-domeniu] asa cum era indexat inainte adresa si am incercat sa instalez acolo forumul. insa nu merge chip, primesc numai erori, ca nu se poate conecta la baza de date, etc. habar nu am ce se intampla, insa am sa iau o pauza, caci nu mai vad prea clar lucrurile...:>

flowers scrie:[2.0.18] Auto Cookies
mirceab15
Nou venit

Mesaj de mirceab15 »

[quote="flowers"]1. kb.php?mode=article&k=55
Citeste ultima parte din articol. Daca fisierul de backup este prea mare, il imparti in bucatele.

tot nu merge, importul e reusit se pare, insa forumul nu afiseaza nimic :(
ScaRba
Utilizator înregistrat

Mesaj de ScaRba »

aceasi problema o am si eu in seara asta o sa incerc sa instalez din nou acelasi mod ca pe vodafone v2.0.4 si dupa aia sa vad care sunt diferentele eventual voi incerca sa inlocuiesc tot ce este in neregula in baza de date si daca reusesc voi reveni cu informatii :)
mirceab15
Nou venit

Mesaj de mirceab15 »

intre timp eu am reusit sa'l fac sa mearga. arata tot ce era inainte, nu ma intrebati cum am reusit, dar e functional. dupa ce l'am reinstalat de "n" ori si am aduagat in final niste declaratii SQL care erau in mod debug. atentie la pasii descrisi de @flower si trebuie sa mearga restaurarea si repararea 'arhivei' modificate de la vodafone. auto-cookie e f bun:)

later edit: singura problema este ca in panoul de administare imi zice ca phpbb ruleaza pe versiunea 2.0.4 desi am instalat 2.0.22 (ultima varianta). nu mai umblu cu actualizari deocamdata, caci nu am timp sa o iau de la capat, dar apreciez orice sfat posibil care sa rezolve *fara reinstalare* chestia asta :)

again, merci @flowers.
ScaRba
Utilizator înregistrat

Mesaj de ScaRba »

interesant si eu am reusit pana la urma dupa lungi incercari am modificat baza de date de la vodafone imi dadea cateva erori ciudate am reusit pana la urma este complet funtional si pe 2.0.22 (fiind updatata de la 2.0.4 :P asa acum problema e cum mut baza de date pe mysq_safe ( a reusit cu ajutorul la wamp si acum vreau sa il pun unde trebuie :(
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”