poate s'a mai discutat insa am ceva probleme cu restaurarea unui forum phpbb. si am nevoie de cateva sfaturi evident

deci, lucrurile stau cam asa:
- recent am mutat hostingul de la vodafone [mydomain] la alt hosting. inainte de acest lucru am facut backup forumului folosind panoul admnistratorului.
- pe hostingul nou am instalat phpbb ultima versiune 2.0.22 [downolad de pe sit]
am urmatoarele dificultati si intrebari acum:
1. nu functioneaza restaurarea forumului vechi folosind fisierul salvat anterior. ce ar trebui sa fac ? fisierul nu are dimensiuni foarte mari cca 3.5M la import in versiunea gzip rezulta ca este OK si ca datele au fost importate, insa pe forum nu apar modificarile si vechea structura [categorii, useri inregistrati, etc]
2. forumul vechi era indexat de google la adresa [forum][nume domeniu] acum as vrea sa'l instalez folosind aceeasi cale, insa adresa actuala apare exact pe dos, adica [nume domeniu][forum] si as vrea ca indexarile anterioare sa se pastreze.
3. forumul este in versiunea engleza. pentru limba romana este necesara reinstalarea totala a forumului?
apreciez orice sfat la obiect.
multzam.