Probleme de securitate/forum spart?

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
Închis
csaba
Utilizator înregistrat

Probleme de securitate/forum spart?

Mesaj de csaba »

Astazi s-au intamplat niste ciudatenii pe forum la mine: primesc un e-mail "... Contul "xxxx" a fost deactivat sau creat. ...". Deci la prima vedere parea ca este un utilizator care tocmai s-a intergistrat. Dar contul xxxx era un cont care era activ pe forum de peste 2 ani. Deschid userul in partea de administrare si vad ca are trecuta o alta adresa de e-mail (ceva mult prea simplu de genul anca@google.com) si contul este dezactivat. Il sun pe respectivul care are contul xxxx si imi zice ca n-a intrat pe forum de cateva zile, deci nu el a schimbat datele.

Dupa cateva zeci de minute se intampla aceeasi chestie cu un alt cont. Il sun si pe tipul respectiv, nici el n-a fost pe forum azi. Unul din ei avea parola identica cu numel de utilizator.

A mai patit cineva ceva similar?? Ce ar trebui sa fac?

Merci pentru ajutor.
flowers
AdministratorAdministrator
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Re: Probleme de securitate/forum spart?

Mesaj de flowers »

csaba scrie:Astazi s-au intamplat niste ciudatenii pe forum la mine: primesc un e-mail "... Contul "xxxx" a fost deactivat sau creat. ...". Deci la prima vedere parea ca este un utilizator care tocmai s-a intergistrat. Dar contul xxxx era un cont care era activ pe forum de peste 2 ani. Deschid userul in partea de administrare si vad ca are trecuta o alta adresa de e-mail (ceva mult prea simplu de genul anca@google.com) si contul este dezactivat. Il sun pe respectivul care are contul xxxx si imi zice ca n-a intrat pe forum de cateva zile, deci nu el a schimbat datele.

Dupa cateva zeci de minute se intampla aceeasi chestie cu un alt cont. Il sun si pe tipul respectiv, nici el n-a fost pe forum azi. Unul din ei avea parola identica cu numel de utilizator.

A mai patit cineva ceva similar?? Ce ar trebui sa fac?

Merci pentru ajutor.
Parola identica cu numele de utilizator... Ce sa-ti zic mai mult de atat? Vezi ca am cheia de la apartament sub presh, nu cred ca poti sa intri la mine in casa. :lol:
csaba
Utilizator înregistrat

Mesaj de csaba »

Numai UNUL avea nume user = parola.
Intre timp m-am prins cine e vinovat de toata magaria asta, ba chiar am vorbit cu el la tel. Cica se pot crea clone la useri. Nu prea am inteles totusi cum, am facut niste incerari si mie nu mi-a reusit.
Închis

Înapoi la “2.0.x Funcţionare”