cum sa configurez email ...
- xXx
- Utilizator înregistrat
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
cum sa configurez email ...
Serveru meu de mail de la mxhost.ro ... nu prea stiu cum sal configurez.. Va rog zicetimi exact unde ma duc si ce fac... Astept un raspuns ! ..
Mersi !!!!
Mersi !!!!
nu e foarte clar ce vrei tu,
presupun ca vrei sa setezi partea de email din phpBB, ca nu cred ca vrei sa-ti faci un server smtp
deci: daca ai un server smtp al tau, si vrei sa-l folosesti pe ala ca sa trimita forumul mesaje prin serverul tau (sa le poti customiza cum vrei tu) il treci acolo
daca nu il ai nu treci nimica si atunci phpBB va folosi functia lui interna pentru trimis emailuri (cum sunt alea cu confirmarea pentru inregistrare, mass email, email cand ai un mesaj privat, etc...)
daca vrei sa-ti configurezi un server de mail, intreba pe o lista de linux, nu ca aici nu stie nimeni, dimpotriva, dar nu face subiectul acestui forum.
sper ca m-am facut inteles, cat de cat
presupun ca vrei sa setezi partea de email din phpBB, ca nu cred ca vrei sa-ti faci un server smtp
deci: daca ai un server smtp al tau, si vrei sa-l folosesti pe ala ca sa trimita forumul mesaje prin serverul tau (sa le poti customiza cum vrei tu) il treci acolo
daca nu il ai nu treci nimica si atunci phpBB va folosi functia lui interna pentru trimis emailuri (cum sunt alea cu confirmarea pentru inregistrare, mass email, email cand ai un mesaj privat, etc...)
daca vrei sa-ti configurezi un server de mail, intreba pe o lista de linux, nu ca aici nu stie nimeni, dimpotriva, dar nu face subiectul acestui forum.
sper ca m-am facut inteles, cat de cat

- gmzionic
- Utilizator înregistrat
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Pentru mass email fa ce am facut si eu: fa-ti un cont la home.ro si primesti date de la serverul SMTP, le introduci si introduci si adresa ta de mail la configurare mail:
Iata exemplu din panoul de admin:
Iata exemplu din panoul de admin:
-Adresa de email a administratorului: you@mail.com (yahoo, gmail, etc)
-Semnătura din email
Acest text va fi ataşat la toate mesajele pe care forumul le trimite: LaTaifas.ro
-Folosiţi serverul SMTP pentru email: Da
-Adresa serverului SMTP : mail.go.ro (in cazul in care ai ales home.ro)
-Numele de utilizator SMTP : name
-Parola SMTP : pass
ce sa se seteze automat? nimic in viata asta nu se rezolva de la sinexXx scrie:Asa mi s-a zis si mie... ca email-ul se va seta automat.. dar eu am incercat sa trimit mass mail .. Si nu merge ..
deci: pe indelete:
lucram in tabelul Email settings, cel mai jos in pagina de configurare:
Admin Email Address ----- aici treci o adresa de email valida, nu conteaza care, poate fi si yahoo, este emailul adminului, aici vei primi mesaje de la forum
Email Signature-----limpede nu e nevoie de explicatii
Use SMTP Server for email
Say yes if you want or have to send email via a named server instead of the local mail function Yes No
aici daca ai un server propriu de mail, sau ai un server SMTP care te lasa sa transmiti adica sa faca relay la IP sau domeniul unde este gazduit forumul bifezi YES,
daca nu ai asemenea server bifezi NO
SMTP Server Address
SMTP Username
Only enter a username if your SMTP server requires it
SMTP Password
Only enter a password if your SMTP server requires it
acestea sunt datele de la serverul de mai sus pe care le introduci numai daca le stii si numai daca vrei sa folosesti acest server, si bineinteles daca el te lasa, caci daca nu te lasa, nu e open relay, sau nu face relay specific pe domeniul sau IP unde e forumul nu o sa reusesti niciodata sa transmiti prin el
daca nu ai asemenea server, deci ai bifat NO acolo, ca sa trimiti un mass email trebuie sa completezi toate campurile de la mass email
Recipients: all users, sau grupuri de user care le ai facute, nu merge sa selectezi un user individual
bafta
[edit="BuGsY"]Două mesaje trimise consecutive. Regulamentul forumului.[/edit]
Ultima oară modificat 02-Mar-2005, 03:56:40 de către matrix, modificat 1 dată în total.